Apple TV NetflixNetflix kijken op je Apple TV? In dit artikel lees je alles over de Netflix-app voor de Apple TV 4. Netflix is een bekende aanbieder waar je voor een tientje per maand toegang hebt tot alle films en series die ze aanbieden.

Netflix is vooral groot geworden dankzij de zogeheten Netflix Originals; series zoals House of Cards, Orange is the New Black en Narcos zijn allemaal series die exclusief bij Netflix te zien zijn. Vooral House of Cards is immens populair geworden. Het is dan ook logisch dat veel mensen willen weten of ze Netflix kunnen kijken op hun Apple TV. Gelukkig is er een Apple TV Netflix app! Deze kun je downloaden vanuit de tvOS App Store op je Apple TV 4.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Apple TV Netflix

Zodra je de Apple TV Netflix-app hebt gedownload, kun je inloggen met je Netflix-account. Als je deze nog niet hebt kun je deze aanmaken en de eerste maand volledig gratis Netflix kijken! Hiervoor heb je wel een Credit Card nodig, want na die eerste maand gaat je abonnement automatisch in. Dit abonnement is overigens per maand opzegbaar, dus je zit nergens aan vast.

Het mooie van Netflix is dat het op al je apparaten werkt; op je computer, tablet, telefoon, laptop en dus ook op je Apple TV! Erg prettig is dat Netflix onthoudt bij welke aflevering van een serie je bent, of waar je was gebleven tijdens het kijken van een film. Zo kun je dus op je ene apparaat stoppen met kijken en later op een ander apparaat verder kijken waar je gebleven was.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Ook handig; je kunt binnen Netflix meerdere ‘profielen’ maken, zodat je kijk-geschiedenis niet overhoop wordt gehaald doordat een familielid een serie of film gaat kijken. Op basis van je kijkgedrag geeft Netflix ook suggesties voor films en series die passen bij jouw kijkgedrag.

In de onderstaande video vind je een “walkthrough” van de Apple TV-app op de Apple TV 4:

Als je al bekend bent met Netflix, wat zeer aannemelijk is, zal de interface je zeer bekend voorkomen. Deze werkt precies hetzelfde als op andere apparaten. Netflix kijken op je Apple TV gaat overigens in Full HD-kwaliteit (1080p), tenzij je TV dat niet ondersteunt.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Een aantal vragen die wij vaak krijgen over de Apple TV Netflix-app:

Is de Netflix-app voor Apple TV gratis?
De app is volledig gratis te downloaden in de speciale app store voor de Apple TV. Je moet echter wel een abonnement hebben bij Netflix. Deze kosten staan los van het downloaden van de Netflix-app. Voor de app betaal je dus niet extra.

Op hoe veel apparaten kan ik tegelijkertijd Netflix kijken?
Dit ligt er aan welk abonnement je bij Netflix hebt afgesloten. Als je een “Basic” (€7,99 per maand) account hebt kun je slechts op één apparaat kijken. Met een “Standard” (€9,99 per maand) account kan dit op twee schermen tegelijk, en met een “Premium” (€11,99 per maand) kun je maar liefst op vier schermen tegelijk kijken!

Hoe veel kost Netflix?
De abonnementen bij Netflix komen in drie smaakjes: Basic, Standard en Premium. De prijzen zijn respectievelijk €7,99, €9,99 en €11,99 per maand (zoals ook hierboven te lezen).

Hoe zorg ik dat mijn kinderen geen geweld te zien krijgen?
Bij Netflix kun je meerdere profielen aanmaken. Je kan hierbij ook aangeven dat het een “Kids”-account betreft. Zo worden programma’s en films met geweld, seks en drugs niet getoond en kunnen je kinderen die dus niet zien. Ze zouden theoretisch gezien wel van profiel kunnen wisselen om alsnog die content tot hun beschikking te hebben. Daar zul je dus wel even op moeten letten.

Welke films en series staan er allemaal op Netflix?
Je vindt op Netflix een enorm aanbod van films en series. Vooral de “Netflix Originals”-series zijn de moeite waard omdat je ze nergens anders kunt vinden. Daarnaast vind je series zoals Californication, Suits, The Americans, Fargo en nog veel meer! Voor meer informatie hierover kun je eens op de website Netflix Nederland kijken, die hebben vrijwel alle informatie voor je.

Kan ik Nederlandse ondertiteling gebruiken op Netflix?
Ja. Het is mogelijk om ondertiteling in te stellen bij Netflix. Je kunt deze overigens ook gewoon uitzetten als je het storend vindt. Daarnaast staan er ook Nederlandse films en series op Netflix (in Nederland).