Apple TV filmsEr zijn veel verschillende manieren om op je Apple TV films te kijken. De meest voor de hand liggende manieren hoeven we natuurlijk niet uit te leggen. Er is uiteraard een Netflix-app voor de Apple TV. Maar wat nou als je een film op je computer hebt staan en deze wilt kijken op je Apple TV? Hier zijn verschillende opties voor.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Apple TV films

De makkelijkste manier om een film vanaf je (Mac) computer af te spelen op je Apple TV is met AirPlay. Heel eenvoudig; je speelt de film af op je Mac met bijvoorbeeld Quicktime en vervolgens stream je dit via AirPlay naar je Apple TV.

Een andere manier is om een app zoals Plex te gebruiken. Wanneer je een Plex-bibliotheek van films hebt gemaakt op je computer (Mac of Windows), kun je je Apple TV hier aan koppelen. De Plex-app kan de films mooi weergeven op een Netflix-achtige manier en ook onthouden waar je gebleven bent met kijken. Ook is het met Plex vrij eenvoudig om ondertiteling toe te voegen.

Het nadeel van Plex is dat je computer wel aan moet staan zodat je Apple TV bij de bestanden kan. Een groot voordeel is dat je dit ook kunt doen als je geen Mac hebt maar een Windows-computer.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Films kopen of huren via iTunes

Tot slot is het ook nog mogelijk om films te huren of te kopen via iTunes. Dit is meestal niet zo duur, en je weet zeker dat de kwaliteit goed is en dat je goede ondertiteling krijgt. Ook weet je op deze manier zeker dat je niet illegaal bezig bent. Natuurlijk is dit niet de meest populaire optie voor veel mensen, maar als je het eerlijk wilt spelen is het wel het beste. Kijk wel uit dat je niet een film huurt of koopt die gewoon op Netflix staat :-).