Apple TV AndroidApple TV Android? Als je een Android-telefoon of -tablet hebt dan is het mogelijk om content (audio en video) te streamen naar je Apple TV. Weliswaar werkt het niet zo eenvoudig als wanneer je een iPad of iPhone zou hebben, maar het is mogelijk! In dit artikel lees je hoe je het allemaal voor elkaar krijgt.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Apple TV Android

Het zou kunnen gebeuren dat je thuis een Apple TV hebt, maar verder geen Apple-apparaten om content mee te streamen via AirPlay. AirPlay is een feature van Apple die op iPhones en iPads te vinden is waarmee je content kunt streamen naar je Apple TV. Een Android-apparaat heeft geen AirPlay, maar toch zijn er manieren om content (muziek en video) van je Android-telefoon naar je Apple TV te streamen. De combinatie Apple TV Android wordt dan een stuk minder onhandig.

Update: Sinds kort is er een Android-telefoon met AirPlay!

DoubleTwist

DoubleTwist is een handige app waarmee je je iTunes-bibliotheek op je Android-device kunt krijgen. Het heeft nog een bijkomend voordeel; je kunt met deze app ook een soort AirPlay gebruiken om deze muziek op je Apple TV af te spelen. De app zelf heeft deze functie overigens niet, maar je kunt deze toevoegen door ook de “AirSync”-plugin te installeren.

Je gebruikt AirSync dan ook om je muziek draadloos van je iTunes-bibliotheek naar je Android te synchroniseren. Hier zit dan weer AirTwist ingebouwd, wat door DoubleTwist gebruikt wordt om je muziek naar je Apple TV te sturen.

Het enige waar je dan nog op moet letten is dat je Apple TV aan staat en dat je Android-apparaat en Apple TV op het zelfde draadloze netwerk zijn aangesloten.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

DoubleTwist werkt bijna net zo  goed als AirPlay; de muziek blijft gewoon doorspelen terwijl je door andere apps bladert op de Apple TV. Daarnaast krijg je net als bij het echte AirPlay gewoon de album- en artiesten-informatie op je scherm te zien.