Apple TV AirplayZowel de derde als de vierde generatie Apple TV (bekijk ook onze vergelijking Apple TV 3 en Apple TV 4) ondersteunen de Apple-dienst AirPlay. Apple TV AirPlay zorgt ervoor dat je beelden van een iPhone, Mac, iPad of andere Apple-apparaat kunt streamen naar je Apple TV. Deze beelden worden via WiFi verzonden naar de Apple TV. Je hebt dus een draadloze internetverbinding nodig.

AirPlay instellen

Om Apple TV AirPlay te gebruiken moet er een aantal zaken worden ingesteld. Allereerst pak je je Apple device (iPad of iPhone) en veeg je vanaf de onderkant van het scherm naar boven. Je komt nu in een menu waarin je ook de helderheid kunt instellen. Als er zich een apparaat in je netwerk bevindt dat AirPlay ondersteunt, zal in dit menu ook een AirPlay-knop worden getoond. Wanneer je hierop klikt kun je je Apple TV selecteren (mits deze goed op het netwerk is aangesloten).

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

AirPlay gebruiken

Wanneer je AirPlay hebt ingesteld kun je het gebruiken om video’s op je grote scherm te bekijken (via de Apple TV). Je hoeft hiervoor niet eerst iets te downloaden, je kunt direct streamen vanuit apps als Netflix, Spotify en meer. Deze apps hebben een speciaal icoontje voor AirPlay. Op zich heb je dit voor dit soort apps niet nodig, omdat deze ook gewoon “native” apps voor de Apple TV (4) hebben.

Wij hopen u bij deze genoeg te hebben geïnformeerd over deze applicatie. Mocht uw vraag nog steeds niet zijn beantwoord, dan raden wij aan om de officiële Apple website te bezoeken. Daarnaast zijn er veel forums te vinden waar mensen dezelfde vragen hebben en beantwoord krijgen. Bent u misschien van plan om artikelen van Apple te kopen? Dan kan het verstandig om bijvoorbeeld via Bol.com uw aankoop te doen. Hier vind je vaak aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen. Bovendien is de klantenservice van Bol erg behulpzaam en leveren ze binnen één werkdag!