Apple TV (4) Afstandsbediening (Siri Remote) kopenApple TV afstandsbediening kopen? De Apple TV (4) heeft een volledige vernieuwde afstandsbediening (Siri Remote) waarmee je je Apple TV onder andere met je stem kunt bedienen (dankzij Siri). Wanneer je deze afstandsbediening kwijt bent of je hebt een extra nodig, kan het handig zijn om er een te kopen.

De Apple TV Remote voor de Apple TV 4 is er al vanaf €89, en de afstandsbediening voor de oudere Apple TV-modellen is er vanaf €24,99.

Apple TV afstandsbediening kopen

Je kunt de Apple TV Remote voor Apple TV 4 voor €89,- kopen bij de volgende webshops:

[table id=4 /]

Meer informatie

Bij het kopen van de Apple TV Remote is het belangrijk om op te letten dat je een afstandsbediening voor de juiste Apple TV koopt. Wanneer je een Apple TV 3 of eerder hebt dan heb je namelijk niets aan de nieuwste Apple TV Remote. Heb je de nieuwste Apple TV (4)? Dan moet je juist de nieuwste remote hebben (zie afbeelding bovenin).

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Daarnaast zul je je misschien afvragen waarom deze afstandsbediening zo duur is; 89 euro maar liefst. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de Apple TV 4 een zeer geavanceerde afstandsbediening heeft. Zo zit er een microfoon met spraakherkenning in, en bevat de remote een “touch pad” waarmee je al swipend door de menu’s kunt navigeren op je Apple TV.

Nieuwe features in de Remote

De afstandsbediening van de Apple TV 4, ook wel Siri Remote genoemd, heeft een hoop nieuwe features die nog niet in de vorige Apple TV zaten. Het heet niet voor niets de Siri Remote; de afstandsbediening heeft een ingebouwde microfoon waarmee je Siri kunt vragen om bepaalde apps te downloaden en/of openen. Daarnaast wordt er steeds meer aan Siri toegevoegd; je kunt straks ook zoeken in je favoriete apps zonder deze te openen (bijvoorbeeld films zoeken door meerdere apps tegelijk).

Ook de touchpad is nieuw. Dit zorgt ervoor dat je je vinger kunt gebruiken om de remote te bedienen door te swipen, zoals je dat ook bij je MacBook of laptop kunt doen.

Nieuwe features van Apple TV 4

De afstandsbediening is niet het enige dat bij de Apple TV 4 vernieuwd en verbeterd is. Ook de Apple TV zelf is volledig vernieuwd. Zo draait deze nu op het operating-systeem tvOS en heeft deze een eigen App Store. Hierin kun je apps downloaden zoals Netflix, Fox Sports en meer. Ook worden nu zaken als iCloud Photo Library ondersteund.

Alles over de nieuwe Apple TV 4? Lees dan ook:

Bedien de Apple TV remote met je stem

Vooral wanneer je al gebruik maakt van andere Apple Producten is de Apple TV een mooie aanvulling. Via het netwerk maakt de Apple TV namelijk contact met alle andere Apple apparaten in huis. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf je telefoon foto’s of filmpjes naar de Apple TV sturen en hierop afspelen. Ook is het mogelijk om al je aankopen in de Apple App store en de iTunes store naar de Apple TV te sturen en hierop te gebruiken. Je kunt er dus muziek op afspelen, games op spelen en nog veel meer. De Apple TV heeft net als de iPhone een eigen besturingssysteem. Dit besturingssysteem heet ‘tvOS’ en je kunt het gebruiken door middel van de bijgeleverde Apple TV remote. Deze afstandsbediening bedien je heel eenvoudig met de aanraking van je vingers op het geïntegreerde touchpad.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Een spraakgestuurde afstandsbediening

Behalve het touchpad heeft de Apple TV remote ook de mogelijkheid om spraakcommando’s via het ingebouwde programma Siri door te geven. In de afstandsbediening zit namelijk een microfoon die jouw stemgeluid registreert en de commando’s oppikt. Met deze spraak gestuurde afstandsbediening kun je bijvoorbeeld voor -of achteruitspoelen terwijl je een film aan het kijken bent. Ook is het mogelijk om met behulp van een commando een bepaalde film te zoeken en te vinden. Je kunt de Apple TV remote ook gebruiken voor hele andere nuttige functies. Je kunt bijvoorbeeld de opdracht geven om muziek af te laten spelen of bepaalde zaken in huis bedienen. Wat dacht je van in -of uitschakelen van de verlichting? Ontzettend handig natuurlijk.

De Apple TV remote opladen

De Apple TV afstandsbediening is net zoals veel andere Apple Devices oplaadbaar. Bij de Apple TV wordt daarom ook een lightning-naar-USB-kabel geleverd, zodat je de afstandsbediening eens in de zoveel tijd op kunt laden.