De Apple TV 5: een wereld aan mogelijkheden. Apple TV 5
Hij is al een tijdje op de markt: de Apple TV 5. Toch weet lang niet iedereen wat dit nu eigenlijk voor apparaat is, en wat je er mee kunt. Men denkt dat het gaat om een echte televisie, en dan vraagt men zich al snel af wat de toegevoegde waarde van zo’n tv is. Wat de meeste mensen echter niet weten is dat de Apple TV helemaal geen televisie is. In dit artikel leggen we uit wat de Apple TV wel is, en welke handige functies het apparaat allemaal heeft.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Apple TV 5

Wat is een Apple TV 5? De Apple TV is eigenlijk niets anders dan een soort mediaspeler die je aan een netwerk kunt koppelen. Het apparaat is daarom ook geheel draadloos en je kunt er dus geen externe harddisk op aansluiten. Via het netwerk maakt de Apple TV contact met alle andere apparaten die aangesloten zijn op het netwerk, de App store of de Cloud. De Apple TV bestaat eigenlijk al sinds 2007, maar is pas vanaf 2015 verkrijgbaar als een echt Apple product. De Apple TV maakt gebruik van een eigen besturingssysteem: tvOS. Met behulp van dit besturingssysteem kun je Apps installeren. Je bedient de Apple TV door middel van een afstandsbediening met touchpad. Het is dankzij het spraak gestuurde systeem ‘Siri’ ook mogelijk om het apparaat met je stem te bedienen.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Wat kun je ermee?

Klinkt interessant, maar wat kun je nu eigenlijk concreet doen met een Apple TV 5? Dat zit zo: de Apple TV is bedoeld om te gebruiken in combinatie met andere Apple apparaten. Omdat de Apple TV via het netwerk in rechtstreeks contact staat met al je andere Apple devices is dit heel gemakkelijk. Je kunt bijvoorbeeld met je iPhone, maar ook met je iPad of iMac bestanden naar de Apple TV sturen en hierop afspelen.

Toepassingen

Om je een idee te geven van de mogelijkheden die de Apple TV jou kan bieden geven we een aantal voorbeelden van toepassingen. Houdt er echter wel rekening mee dat dit slechts een greep is uit de vele opties.

  • Je kunt foto’s, muziek en video’s vanaf je andere Apple apparaten op de Apple TV afspelen.
  • Je kunt al je aankopen in de iTunes Store op de Apple TV streamen.
  • Alle Apps die je via de Apple App store koopt, kun je op de Apple TV gebruiken.
  • Je kunt het scherm van een ander Apple device op de Apple TV tonen, handig als je een film kijkt of een game speelt op je iPad.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Is een Apple TV iets voor mij?

Of jij wat aan de Apple TV hebt, hangt af van de andere apparaten die je in huis hebt. Ben je een Apple fan en heb je allerlei apparaten van dit merk? Dan is de Apple TV zeker een aanrader. Uiteraard is het wel belangrijk dat je een goed en snel draadloos netwerk hebt, anders zal de verbinding tussen de apparaten steeds verstoord raken.