Apple TV 4 Kodi

Kodi (voorheen XBMC)

Kodi is zogeheten Open Source Home Theater Software. Het is een soort mediacenter voor Windows, Linux, Mac OS X en Android. Je kunt Kodi ook op Apple-apparaten met iOS installeren, maar die moet je eerst jailbreaken. Veel mensen vragen ons dan ook of je Kodi kunt draaien op een Apple TV (4), met tvOS (Apple TV 4 Kodi).

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Apple TV 4 Kodi / XBMC

Het antwoord op die vraag ligt iets ingewikkelder dan een simpele ja of nee. Het is namelijk wel mogelijk om Kodi op je Apple TV te krijgen, maar het is niet makkelijk. Er is namelijk geen Apple TV app voor Kodi of XBMC. Dit in tegenstelling tot het alternatief dat Plex heet (zie ook: Apple TV Plex).

Je moet hoe dan ook iets meer technische kennis hebben dan een normale gebruiker van de Apple TV. Zo moet je bijvoorbeeld ook de applicatie Xcode kunnen gebruiken. Deze applicatie draait alleen op Mac-computers. Voor meer informatie over hoe je dit doet kun je het beste op het Kodi-forum kijken naar deze thread.

Wij geven zelf echter de voorkeur aan Plex. Dit heeft vooral te maken met het feit dat Plex gewoon voor ieder apparaat een app heeft gemaakt, waardoor je je mediacenter op ieder apparaat kunt benaderen. Of dit nu een Apple TV, Mac, iPad, iPhone of ander apparaat is. Daarnaast biedt de Plex-app ook Chromecast-ondersteuning, voor als je geen Apple TV 4 hebt.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Mocht je dan toch Kodi op je Apple TV willen installeren, dan is het een fijne gedachte dat dit blijkbaar mogelijk is zonder je Apple TV te jailbreaken. Overigens is dat laatste ook nog maar weinig mensen gelukt op de nieuwste Apple TV. Wij zelf zijn geen fan van jailbreaken, als je met je apparaten wilt klooien kun je wat ons betreft beter Android-devices kopen. Apple is voor mensen die willen dat iets gewoon “out of the box” werkt en doet wat het belooft. Apple zorgt hiervoor en meer niet.