Apple TV 4 jailbreakEr komen bij ons veel vragen binnen over het jailbreaken van de Apple TV 4. Inmiddels is het het Pangu hacking team gelukt om de Apple TV 4 te jailbreaken. Het is ze gelukt bij modellen waarop tvOS 9.0 draait; tvOS 9.0 en 9.0.1 om precies te zijn.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Apple TV 4 jailbreak

Je hebt aan het jailbreaken van je Apple TV 4 als eindgebruiker niet heel erg veel. Vooral developers hebben iets aan deze Apple TV 4 jailbreak, want ze kunnen hiermee mogelijk om je apps en tweaks naar de Apple TV te porten. Er is bijvoorbeeld nog geen interface voor de Apple TV 4 jailbreak, zoals Cydia. Met Cydia worden ge-jailbreakte apparaten toegankelijk gemaakt voor het grote publiek. Dit is er voor de Apple TV nog niet.

Toch is het feit dat het Pangu gelukt is een zeer merkwaardig gegeven. Het was namelijk nog niemand gelukt om de nieuwste Apple TV te jailbreaken en bovendien heeft het een lange tijd geduurd voordat er überhaupt een Apple TV ge-jailbreakt is.

Om de Apple TV te jailbreaken heb je de Pangu hacking tool nodig die je op hun website kunt downloaden. Daarnaast heb je een Mac-computer nodig, een USB-C kabel, Xcode en een Apple developer-account.

Je dient je te registreren bij het Apple Developer Center en vervolgens een profiel aan te maken om een “Development”-app op je Apple TV te installeren. Deze mogelijkheid is door Apple vooral gemaakt om developers de kans te geven om hun software en apps te testen, maar Pangu gebruikt de optie om hun eigen jailbreak-app te installeren. Zodra je deze op je Apple TV draaiende hebt, is de jailbreak in werking.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Zodra deze in werking is en het apparaat dus ontgrendeld is, kun je via SSH met het apparaat verbinden. Hier heb je vooral iets aan als je onderzoek wilt doen naar de beveiliging van het apparaat.

Overigens is het ook belangrijk om op te merken dat de nieuwste versie van tvOS (9.1.1) nog niet gejailbreakt is. De Apple TV downloadt de nieuwste software automatisch, dus voor veel mensen is het onmogelijk op hun apparaat. Er is ook geen mogelijkheid om je Apple TV te ‘downgraden’ naar de vorige versie van tvOS.

Al met al kunnen we concluderen dat je als gebruiker vrij weinig hebt aan het jailbreaken van je Apple TV. Daarnaast is het voor velen al onmogelijk omdat ze de nieuwste software-versie hebben geïnstalleerd. Bovendien brengt het jailbreaken enkele risico’s met zich mee. Als je hier weinig verstand van hebt is het absoluut niet slim om te gaan jailbreaken. Doe het dus niet.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Apple TV 4 jailbreak? Wij raden het af.