Heb je een iPad, iPhone of Mac-computer, en wil je beelden streamen naar je televisie? Je kunt dan natuurlijk een Apple TV kopen en vervolgens streamen door middel van Apple’s AirPlay-protocol. Een Apple TV is echter geen goedkoop apparaat, en waarom zou je een mediabox als een Apple TV kopen als je al een Xbox One hebt? Op een Xbox One kun je immers ook gewoon apps als Netflix installeren.

Xbox One

Een Apple TV is een geweldig apparaat, maar het is natuurlijk zonde om er een te kopen als je al een Xbox hebt staan. Je kunt dan beter AirPlay mogelijk maken op je Xbox One. En dit is sinds kort mogelijk!

AirPlay op de Xbox One

De Xbox-app AirServer maakt het nu namelijk mogelijk om via het AirPlay-protocol content te streamen naar je Xbox. Je kunt daarmee video en audio vanaf je Mac, iPhone of iPad streamen naar de Xbox.

De app AirServer bestond al langer, maar was in eerste instantie nog niet te koop voor de Xbox One. Sinds deze release is AirServer dan ook de eerste en enige app die AirPlay op de Xbox mogelijk maakt. Je kunt AirServer nu bijvoorbeeld gebruiken om je eigen muziek als achtergrondmuziek te gebruiken tijdens het gamen. Daarnaast kun je gebruik maken van screen mirroring. Hiermee wordt een kopie van je Mac-, iPad- of iPhone-scherm op je Xbox getoond. Ideaal als je bijvoorbeeld vakantiefoto’s wilt laten zien aan je familie.

AirServer AirPlay op de XboxOne

Compatibel met iOS 11

AirServer is ook compatibel met iOS 11, waardoor ook gebruikers van de nieuwste Apple-devices deze software kunnen gebruiken voor het streamen naar de Xbox.

AirServer kost €19,99 inclusief BTW en is te downloaden vanuit de Microsoft Store. Het bedrag van 20 euro is misschien niet niks, maar het is natuurlijk een schijntje vergeleken met een Apple TV.