achtergrondsysteem met green screenEen achtergrondsysteem met green screen is een must-have voor iedere professionele fotograaf. Ze worden voornamelijk in de studio of op locatie gebruikt waarbij een aantal factoren van belang zijn. Denk aan het formaat, de prijs en het gewicht. De meeste achtergrondsystemen met green screens kan je overigens redelijk goedkoop online kopen.

Achtergrondsysteem met green screen

Een achtergrondsysteem met green screen kopen? Een van de belangrijkste aspecten waar je op moet letten zijn de afmetingen van het doek. Je kan onder anderen kiezen uit 300×300, 500×300 of 600×300 afmetingen. Je keuze hangt natuurlijk af van de studioruimte of locaties waar je meestal moet fotograferen. Het doek met achtergrondsysteem wordt meestal gebruikt voor portretfotografie, reclamefotografie of table-top fotografie.

Vergelijk alle green screens! (vanaf €53,99)

Bekijk op Bol.com

Door de groene kleur weg te filteren kan je een willekeurige afbeelding of bepaald soort beeldmateriaal ervoor in de plaats projecteren. Dit staat ook wel bekend onder de term: ‘Chromakey‘, of ‘kleurwaarde’. Het zijn bekende termen die in de filmwereld gebruikt worden. Men kan de green screen filteren en bewerken met photoshop. Ben je in bezit van een Apple, dan kan je de green screen achtergrond ook met Apple’s iMovie bewerken. Via de hyperlinks krijg je meer instructie over hoe dat werkt.

In Nederland en België is VidaXL  een van de grootste retailers van achtergrondsystemen met green screens. De online winkel verkoopt de artikelen in hun eigen webshop alsook via Bol.com. Prijzen variëren van 50,00 euro tot 150,00 euro. Volgens recensies en beoordelingen zijn voorgaande kopers tevreden over de kwaliteit en het lichte gewicht. De statieven zijn meestal van aluminium wat de constructie stevig en tevens licht van gewicht maakt. Dit is ontzettend belangrijk wanneer je regelmatig met de spullen moet sjouwen. Let op: Bij de aankoop van een achtergrondsysteem met green screen is het handig om een bijbehorende tas meegeleverd te krijgen.