3D printer kopenWil je een 3D Printer kopen? Op deze website vertellen we je alles over 3D-printers en welke modellen er allemaal beschikbaar zijn. Zo zul je voor verschillende bedragen een leuke 3D printer kunnen vinden. Maar je wilt natuurlijk wel weten welke functies die 3D Printer dan heeft en waar je nog meer op moet letten! Dat vertellen we je allemaal op deze website. Zo weet je precies waar je het beste een 3D printer kunt kopen en hoe veel je hier maximaal aan moet uitgeven.

Bekijk alle 3D printers! (vanaf €295,00)

Bekijk op Bol.com

3D Printer kopen

De 3D Printer is een relatief nieuw concept, maar de mogelijkheden die het in de toekomst zal gaan bieden zijn onbeperkt. Zo zou je bijvoorbeeld bepaalde onderdelen van andere apparaten gewoon kunnen “downloaden” en zelf printen. Dit bespaart niet alleen tijd maar waarschijnlijk ook een hoop geld! En dit is natuurlijk slechts een van de vele voorbeelden van zaken waarvoor 3D printers straks volop gebruikt zullen gaan worden!

Nieuwe stoelen of..

Voor een nieuwe stoel in de eetkamer of kopjes voor de thee ga je tegenwoordig niet meer naar de showroom op de woonboulevard of het winkelparadijs. Nee natuurlijk, in onze digitale wereld zoek je gewoon een leuk model uit op internet, voert alles in op je pas aangeschafte 3d-printer. Daarna druk je op een knop en het is zover. Het is nog even wachten tot je printer klaar is maar dan kun je op je zelfgeprinte stoel uit zelfgeprinte kopjes drinken. En nee, de thee kun je nog niet printen maar wie weet of zelfs dit over een aantal jaar geen toekomstmuziek meer is. Wil je een 3D Printer kopen houd er dan rekening mee dat je voor het printen van je eigen stoelen natuurlijk een groot en waarschijnlijk duur model nodig hebt.

Bekijk alle 3D printers! (vanaf €295,00)

Bekijk op Bol.com

Dichtbij de consument

Wie dacht dat deze manier van ontwerpen en maken nieuw is heeft het mis. Het printen in 3D bestaat inmiddels al meer dan 30 jaar, al zullen de meeste mensen dat niet weten. Gebruik in de industrie, luchtvaart en dergelijke innovatieve gebieden is al langer de speeltuin voor de 3d-techniek, de laatste tijd echter is deze techniek aan populariteit aan het winnen mede doordat zij steeds toegankelijker wordt voor ook de buurman. Het heeft te maken met een paar ontwikkelingen, niet alleen is door de verdere ontwikkelingen alles een stuk voordeliger geworden zodat je niet meteen kapitaalkrachtig hoeft te zijn om zo’n printer aan te schaffen.

3D Printer kopen? Door de komst van de “thuis-printer” is 3D-printen niet langer alleen handen van professionele ontwerpers en fabrikanten, maar doordat ook op het gebied van de software niet is stilgezeten hoef je als consument geen professional te zijn om digitale bestanden te kunnen maken. Verder worden er ook de kinderziektes langzaam aan uitgehaald. Natuurlijk is dit nog maar het begin en zal er nog een hoop gepuzzeld moeten worden maar dat is juist een uitdaging. Er zijn al diverse van deze 3D-printers verkocht en is er een aantal demonstraties op het mediafestival voor de jeugd Cinekid gegeven. Ook daar was de belangstelling zo groot dat het te veronderstellen is dat de kinderen straks hun eigen speelgoed maken. Een redelijke thuisprinter kost nu nog om en nabij de zevenhonderd dollar. Dit is een kwart van de aanschafkosten van een commerciële printer. Het lichtgewicht apparaat past in een rugzak en kan indien gewenst zijn eigen reserveonderdelen in 3D uitprinten.

Bekijk alle 3D printers! (vanaf €295,00)

Bekijk op Bol.com

Toekomstmuziek

De techniek van het printen wordt nu al door mensen in alle geledingen van de maatschappij gezien als een van de belangrijkste technologische ontwikkeling sinds de thuiscomputer zijn intrede deed. De computer was in de industrie ook al bekend sinds de jaren veertig van de vorige eeuw. Het was toen nog een kolos die meerdere bedrijfshallen besloeg en waar alleen simpele rekensommen mee gedaan konden worden. Begin jaren tachtig begonnen die door de technologische ontwikkelingen serieuze zakelijke instrumenten waarna de thuismarkt veroverd werd. Momenteel heeft Nederland de grootste dichtheid van computers per inwoner in de wereld. Verder zullen de vervoersstromen door deze manier van het maken van producten drastisch wijzigen, zo hebben diverse bronnen al voorspeld.

Zo gauw de consument zelf het eindproduct kan ontwerpen naar eigen inzicht zullen basisgrondstoffen en halffabricaten voor hem of haar belangrijker worden terwijl het kant en klare product naar de achtergrond verdwijnt. Natuurlijk zullen er altijd producten blijven die niet beschikbaar zijn voor de consument maar dat zullen er een stuk minder zijn dan in het verleden. Massaproductie zal dan ook langzaam plaats maken voor het individuele eindproduct zo verwachten experts. Het aantal 3D-printers in de wereld, zowel in de industrie als het aantal thuisprinters is nu nog bescheiden maar dat zal snel veranderen als de trend zich doorzet. Deze verandering van aanbod zal ook de industrie drastisch veranderen. En dat dit twintig jaar meer zal duren is wel duidelijk. Tegenwoordig veranderd de techniek sneller dan het weer, dus over drie tot acht jaar zal het 3D-printen volledig ingeburgerd zijn in onze maatschappij.

Klein en kleiner

De toegankelijkheid van het 3d printen heeft de laatste jaren een duikvlucht genomen. Ze zijn steeds kleiner en meer betaalbaar geworden. Verder is het natuurlijk een feit dat ze ook steeds gemakkelijker in het gebruik worden, je hoeft er geen whizzkid meer voor te zijn om ermee aan de slag te gaan. Tegenwoordig is het ook niet nodig om een complete schuur te verbouwen want is zo’n printer niet groter meer dan een flinke doos en heb je er niet meer ruimte voor nodig dan de keukentafel. De consument zal dan ook in steeds grotere getale hier gebruik van willen maken.

Bekijk alle 3D printers! (vanaf €295,00)

Bekijk op Bol.com

Het materiaal dat gebruikt wordt om je eigen ontwerp ook daadwerkelijk in huis te hebben is een biologische afbreekbare kunststof, PLA genaamd. Hier worden bijvoorbeeld ook bijvoorbeeld de welbekende legostenen van gemaakt. De kunststof waarvan de printer gebruik maakt combineert dus een aantal eigenschappen. Zo is deze veilig voor het milieu en de consument. Verder is het sterk in het gebruik dus gaat jarenlang mee, hetgeen een groot voordeel is. Er zijn natuurlijk ook nadelen, op dit moment is het lastig om kleuren en materialen te combineren en rolt er dus meestal maar één materiaal en één kleur uit de printer. Verder is het moeilijk om de verschillende onderdelen aaneen te smeden tot een geheel. Dit is lastig voor ontwerpen die uit diverse materialen of delen bestaan. Er wordt echter wereldwijd hard aan gewerkt om dit op te lossen.

Whizzkid

Natuurlijk kun je zelf aan de slag als je thuis bent met CAD software hebt gewerkt om een ontwerp naar eigen keuze te maken voor je 3D-print. Is dit echter niet het geval maar heb je wel goede ideeën dan is er wel software op de markt waarmee zelfs iemand met twee linkerhanden een professioneel ontwerp kan maken. Snap je het nog niet dan biedt internet uitkomst, er zijn altijd mensen en sites die hulp bieden. Voor degenen die dit toch nog te veel van het goede vinden kun je met behulp van een gratis apps het object naar keuze kunt “kopiëren” Je hebt daarbij twee mogelijkheden. Je kunt met een fototoestel of je smartphone foto’s van het object naar keuze maken, het moet 3d worden dus let op dat je alle kanten fotografeert waarna de app er een 3D-bestand van maakt. 3D Printer kopen? Op deze website vertellen we je er alles over.

Bekijk alle 3D printers! (vanaf €295,00)

Bekijk op Bol.com

Als je helemaal geen zin hebt om zelf aan de slag te gaan dan kun je bestaande ontwerpen simpelweg downloaden en gebruiken om te 3D-printen. Of dit laatste nu creatief is? Om het nog leuker te maken, niet alleen is het mogelijk om te printer maar ook de printer zelf hoeft niet meer kant en klaar gekocht te worden, er zijn gewoon pakketten voor de ultieme knutselaar te krijgen. Het is natuurlijk wel zo dat je wel een beetje talent moet hebben en dat je er beter niet aan kunt beginnen als je geen meubels van een Zweeds warenhuis in elkaar kunt zetten maar het is en blijft natuurlijk een uitdaging. Frappant is wel dat een bedrijf dat deze pakketten aanbied gewoon alle bouwtekeningen op internet zet, zodat anderen die kunnen verbeteren of verfijnen. Innoveren in al zijn eenvoud. Een 3D Printer kopen is dus niet alleen weggelegd voor professionals, er zijn online genoeg gratis 3D-print-bestanden te downloaden.

Toepassingen

Nieuwe technieken eisen niet alleen veel denkwerk, het is en blijft een verkenningstocht naar onbekende vertes. Wat is er mogelijk, waar lopen we tegenaan en zeker wat zijn de beperkingen. Indien de techniek zich nog verder ontwikkeld hetgeen zeker zal gebeuren worden anderszins de grenzen van de mogelijkheden in tot nu toe ongeziene gebieden dusdanig vergroot dat dit door ons momenteel nog niet voor te stellen is. Op allerlei gebied wordt er onderzoek gedaan. De praktische toepassingen zijn nog maar net ontdekt maar de mogelijkheden van het 3d printen lijken eindeloos. Zo zijn we nu aan het experimenteren op het gebied van huisvesting, voedsel en de medische wetenschap. Het kan letterlijk en figuurlijk een doorbraak betekenen hoe we met onszelf en onze aarde omgaan. Het 3D printer kopen is dus gewoon een goede zet, omdat de apparaten steeds meer gebruikt zullen gaan worden.

Bekijk alle 3D printers! (vanaf €295,00)

Bekijk op Bol.com

Modderhuis

Geen onderdak, geen nood. Gewoon zelf een huisje printen, natuurlijk kan dat tegenwoordig ook. Niet gewoon meer met de handen in de modder maar simpelweg via de printer. En ze zijn nog duurzaam ook want de grondstof die gebruikt wordt blijft gewoon hetzelfde als op de traditionele manier van bouwen, modder en klei. Verder voordeel is natuurlijk dat je de grondstof gebruikt die ter plaatse aanwezig is hetgeen een heleboel onnodig versleep van materialen uitspaart. Geen verspilling van energie meer maar meteen bouwen waar het kan en nodig is. Een 3D printer kopen kan er dus ook voor zorgen dat je niet opeens dakloos bent :-).

Bekijk alle 3D printers! (vanaf €295,00)

Bekijk op Bol.com

Een Italiaans bedrijf heeft een printer ontwikkeld waarmee dit kan. Deze manier om huizen te printen met modder heeft grote voordelen in een wereld waar de bevolking explosief groeit, zeker in de werelddelen waar armoede heerst en waar ze zijn aangewezen op de grondstoffen die niet alleen beschikbaar maar ook nog eens goedkoop zijn. Het mes snijdt zo aan meer dan twee kanten. Met een printer die maar liefst zes meter hoog is, is het mogelijk om in een keer een huis van drie meter te printen. Natuurlijk gaat dat momenteel met de huidige techniek en stand van zaken nog niet zo snel maar in de toekomst zal het zeker sneller gaan. In ieder geval gaat het nu al een stuk sneller dan het huis op traditionele manier te moeten bouwen.

Kweekkoe

Wil je een 3D printer kopen? Een koe printen is helaas nog geen optie, een utopie wellicht. Toch is er ook in de voedselindustrie een ware revolutie bezig. Inmiddels zijn er bedrijven die vlees produceren dat geprint wordt. Het zou voor de steeds groter wordende vraag naar vlees een uitkomst zijn als dit op grote schaal toegepast zou kunnen worden. De voordelen zijn immens, geen onnodige last op de beschikbare gronden, het kappen van oerwoud kan gekapt worden daar de ruimte om vee te houden niet of in ieder geval minder nodig is. Een simpele printer en een laboratorium doen het werk om miljoenen mensen te voeden en er is ook nog eens veel minder plaats nodig. Mooier kan het niet worden. Wil jij een 3D printer kopen? Dan is het handig om je even goed in te lezen op deze website.

Bekijk alle 3D printers! (vanaf €295,00)

Bekijk op Bol.com

Als dit in de toekomst zich gaat verder gaat ontwikkelen is het wellicht mogelijk om ook grondstof voor kleding of andere producten te maken. TNO experimenteert al enkele jaren met de 3D-printer voor voedsel. De 3D Food Printer, zoals het ding heet, heeft het formaat en lijkt op een koffiezetapparaat, maar kan verschillende etenswaren fabriceren. Het is natuurlijk wel zo dat je afhankelijk bent van hetgeen je er aan grondstof in stopt en over smaak valt altijd te twisten maar het begin is er. Wellicht dat we allemaal in de toekomst zo’n apparaat in de keuken hebben staan, en wordt het net zo gewoon als de magnetron of het koffiezetapparaat dat is voor ons en net zo vreemd was voor onze ouders toen deze geïntroduceerd werden.

Levers, harten en meer

Heb jij een nieuwe lever nodig, breekt je bot om de haverklap doordat het te broos is of ben je zodanig verbrand zodat je eindelijk eens een nieuw oor wilt hebben zodat je niet gepest wordt. Het is allemaal mogelijk, tenminste als het aan de mensen in het Abert Schweitzer ziekenhuis ligt. Sinds kort heeft het ziekenhuis samen met de Leonardo Experience beelden van een CT scan omgezet naar tastbare 3D-prints. Ze zoeken ook buiten hun eigen vakgebied naar mensen die mee willen denken. Dikwijls is het zo dat mensen op hun vakgebied het moeilijk vinden om over grenzen heen te kijken en levert een andere invalshoek nieuwe mogelijkheden op waar van te voren nog niet over na was gedacht. Het is gewoon een kwestie van ideeën combineren en kijken waar je met de technieken die we nu hebben uitkomen. In de komende jaren zullen er steeds nieuwe uitdagingen blijven ontstaan.

Wil je een 3D printer kopen? Via de onderstaande knop kun je alle 3D printers bekijken op Bol.com:

Bekijk alle 3D printers! (vanaf €295,00)

Bekijk op Bol.com